Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa |
naslovnica | Riznica | dokumentacija | |
Bibliografski kriteriji: nijedan
(Svi dokumenti dokument/dokumenti) Ograničenja pretraživanja: šećer Pretraživanjem je pronađeno ovoliko pojavnica: 670
1 2 3 4 5 6 7 Prikaži sve pojavnice (Neko će vrijeme biti potrebno da se učita) Pritisnite ovdje za izvješće Konkordancije
Pojavnice 1-100:1. SenoaA_Pripoviesti (bib:p.28)dje su ljudi spremali šećer u magazin, i tako vazdan sami sebi na led2. SenoaA_Pripoviesti (bib:p.79)jahu prazne. Papir za šećer bijaše izpunjen slamom, boce za rakiju, 3. Kovacic_U_regis... (bib:p.na) da izmjenjuješ med i šećer, biserje i drago kamenje, ružice crvene 4. TomicH_Ljubav (bib:p.85)moraš uzeti. (Kapa liek na šećer.)Svaki sat 10 kapi. Milan. Uzet ću. Vand 5. TresicPavicic_V... (bib:p.147)i;Mogu tek pročistit šećer za živih nagone lake! Pjesniče, narodu 6. Silovic_Uzroci_... (bib:p.139)išom se tako unosi i šećer, kava, slanina, kobasice, duvan i sve dru 7. Emin_Iza_plime (bib:p.142)ljacima prodavao brašno, šećer, kavu i druge sitničarije. Davao je i na 8. Car-Emin_Starci (bib:p.62)ahne. Bartolu zape oko o šećer, što ga je žena izvana donijela. Proteg 9. Kosor_Miris_zemlje (bib:p.66)tu, koja je stavljala šećer na tase, zirnu kroz stakla na ulicu, a on 10. Cesarec_Za_nov... (bib:p.173)igurno je slatka kao šećer! Kao med! Prijedlog je poprimio sve oblik 11. Nazor_Price_s_... (bib:p.136)eljem, onda je med i šećer. Nisu zločesti ni oni drugi. Vidjet će 12. Krleza_Povratak (bib:p.197) se prevalila rakija i šećer se rasuo sa tanjurića, a Baločanskom se 13. Bonifacic_Krv_... (bib:p.14) na ocat, zaborave na šećer. Bio je pospan, i osjećao je, kako će d 14. Vucetic_Kuharica (bib:p.15)mo: mast, brašno, sol, šećer, kavu, čaj, rižu, ocat, ulje, krupicu, 15. Vucetic_Kuharica (bib:p.26)velikim glavama. Dobar šećer treba da je bijel, a kad ga u vodi rastop 16. Vucetic_Kuharica (bib:p.26)mo kristalni, a rjedje šećer u prahu. Za kavu i čaj treba uzeti kocka 17. Vucetic_Kuharica (bib:p.26)j treba uzeti kockasti šećer, a za konzerviranje voća u glavama.— S 18. Vucetic_Kuharica (bib:p.26)oća u glavama.— Sirovi šećer je žute boje, a upotrebljava se za pravl 19. Vucetic_Kuharica (bib:p.27)ak — najbolje u tučeni šećer. Lovorovo lišće je tim bolje, što je s 20. Vucetic_Kuharica (bib:p.63) na kojoj smo ispržili šećer, te se pirja uz neprestano polijevanje do 21. Vucetic_Kuharica (bib:p.73)tim se na masti isprži šećer, doda zelenja iz rasola, pa kad je malo p 22. Vucetic_Kuharica (bib:p.77)tim se na masti isprži šećer, pa kad je ovaj žut, doda se zelenje i l 23. Vucetic_Kuharica (bib:p.86)om. Na masti se zažuti šećer i zelenje, pa kad je malo ispečeno, dade 24. Vucetic_Kuharica (bib:p.97)ući i u njoj se zažuti šećer. Zelje se izreže na rezance, dade na mas 25. Vucetic_Kuharica (bib:p.97)ezance, dade na mast i šećer, soli i papri i uz pomalo dolijevanje vod 26. Vucetic_Kuharica (bib:p.97)t, na kojoj se zažutio šećer. Doda se fino kosanog zelenog peršina, d 27. Vucetic_Kuharica (bib:p.98)na. Na masti se isprži šećer, doda se fino kosani peršin i mrkvica, k 28. Vucetic_Kuharica (bib:p.98)st, na kojoj se zažuti šećer, zatim doda fino kosani peršin i onda se 29. Vucetic_Kuharica (bib:p.99)ica, malo vode, soli i šećer i pusti neka se kuha. U zimi, kad nema sv 30. Vucetic_Kuharica (bib:p.102)da se poslije maslac, šećer i sol te se kuha dok postane gusta umaka. 31. Vucetic_Kuharica (bib:p.104)ulja 1 žlica octa sol šećer Jabuke se ogule i izrežu na kriške. Med 32. Vucetic_Kuharica (bib:p.104)jutim se metne u vodu šećer i sok od limune pa kad voda zakipi, dodaj 33. Vucetic_Kuharica (bib:p.107)u kojem smo rastopili šećer. 9. SALATA OD CRNE ROTKVICE. 2 crne rotkv 34. Vucetic_Kuharica (bib:p.111) kad zavrije. Doda se šećer i limunova korica. Paziti se mora, da ne 35. Vucetic_Kuharica (bib:p.112) izreže. Vino, voda i šećer se kuhaju sa koricom od limuna, a kad zak 36. Vucetic_Kuharica (bib:p.113)oda se kuhaju, dok se šećer iščisti, onda se unutra stave oprane i 37. Vucetic_Kuharica (bib:p.115)na kojoj smo ispržili šećer. Pokriveno se pirja, posipa brašnom, pa 38. Vucetic_Kuharica (bib:p.125)om, u koje smo dodali šećer i maslac, mijesi se kruh. Kad je dobro iz 39. Vucetic_Kuharica (bib:p.126)brašno, sol, mlijeko, šećer, rastopljeni maslac, žutanjci, jaje i kv 40. Vucetic_Kuharica (bib:p.127). U brašno, žutanjak, šećer, mlijeko, sol doda se korica od limuna i 41. Vucetic_Kuharica (bib:p.127) od limuna Žutanjci i šećer se dobro miješaju. Poslije se doda braš 42. Vucetic_Kuharica (bib:p.128)vasac, mlako mlijeko, šećer, jaja, fino kosane korice od limune i ras 43. Vucetic_Kuharica (bib:p.130)vi se maslac, doda se šećer, žutanjak, sol, dignuti kvasac i mlijeko 44. Vucetic_Kuharica (bib:p.130)vasac, sol, žutanjak, šećer, fino kosana korica od limuna, mijesi se 45. Vucetic_Kuharica (bib:p.131), izmrvi maslac, doda šećer, žutanjak, pjenica i mlijeko. Tijesto se 46. Vucetic_Kuharica (bib:p.132)peći. Nadjev: maslac, šećer, žutanjak se dobro miješaju. Poslije se 47. Vucetic_Kuharica (bib:p.132)ca od limune, cimet i šećer dobro se izmiješa sa rastopljenim maslac 48. Vucetic_Kuharica (bib:p.133)se drobi maslac, doda šećer, u mlijeku razmočena pjenica i fino kosa 49. Vucetic_Kuharica (bib:p.133)ce malo mlijeka cimet šećer 3 dkg maslaca bjelanjak kristalni šećer 50. Vucetic_Kuharica (bib:p.133)a bjelanjak kristalni šećer 5 dkg kosanih badema U brašno se izdrobi 51. Vucetic_Kuharica (bib:p.133), doda se 1 žutanjak, šećer, kiselo vrhnje i u mlijeku razmućena pje 52. Vucetic_Kuharica (bib:p.133) bjelanjak, kristalni šećer i oguljeno kosane mandule. Uštipci se sl 53. Vucetic_Kuharica (bib:p.133)aslaca cimeta Maslac, šećer, žutanjak i jaje se miješa dok je pjena 54. Vucetic_Kuharica (bib:p.135)eša maslac, žutanjci, šećer, dok je pjenasto, onda se doda mlijeko, r 55. Vucetic_Kuharica (bib:p.136)a za posipati Maslac, šećer i žutanjci se miješaju, dok je dobro pj 56. Vucetic_Kuharica (bib:p.136)ačno mlijeko, maslac, šećer i žutanjke. Tijesto se dobro tuče i pus 57. Vucetic_Kuharica (bib:p.136)žlica ruma ½ kg masti šećer za posipanje sok od malina Ugrijano braš 58. Vucetic_Kuharica (bib:p.137)oli, doda se mlijeko, šećer, žutanjci, rastopljeni maslac, dignuti k 59. Vucetic_Kuharica (bib:p.137)se miješaju žutanjci, šećer, vrhnje, fino kosane korice od limune, do 60. Vucetic_Kuharica (bib:p.138)ce 2 žlice šećera sol šećer cimet osmina litre mlijeka ½ kg šljiva 61. Vucetic_Kuharica (bib:p.138)½ kg trešanja Maslac, šećer i žutanjci se dobro dugo miješaju. Posl 62. Vucetic_Kuharica (bib:p.139)ju Maslac, žutanjci i šećer se miješaju, dok je pjenasto. Poslije se 63. Vucetic_Kuharica (bib:p.139)ju Maslac, žutanjci i šećer se dobro miješaju. Poslije se doda braš 64. Vucetic_Kuharica (bib:p.139)ćim nadjevom: maslac, šećer, žutanjci se miješaju dugo, poslije se 65. Vucetic_Kuharica (bib:p.141)eko stavi se maslac i šećer. Kad ono zakipi ukuhaju se rezanci, koji 66. Vucetic_Kuharica (bib:p.141). Žutanjci, mlijeko i šećer se pomiješaju, pa sa ovim prelivom preli 67. Vucetic_Kuharica (bib:p.141)ada se miješa maslac, šećer, žutanjci, pasirani sir i vrhnje. Doda s 68. Vucetic_Kuharica (bib:p.142)ce. K tomu se servira šećer, da si svatko može zasladiti po volji. 5 69. Vucetic_Kuharica (bib:p.143)jka U mlijeko se doda šećer i fino kosana korica od limuna. Kad mlije 70. Vucetic_Kuharica (bib:p.144)ce 2 tablice čokolade šećer za posipanje U mlijeko se stavi šećer, 71. Vucetic_Kuharica (bib:p.144)je U mlijeko se stavi šećer, oguljene na dugo rezani bademi, fino kos 72. Vucetic_Kuharica (bib:p.144)na U mlijeko se stavi šećer i ¼štapića vanilije. Medjutim se tuče 73. Vucetic_Kuharica (bib:p.145)g ¾ l mlijeka Maslac, šećer i žutanjci se dobro miješaju. Poslije s 74. Vucetic_Kuharica (bib:p.145)ast i mrvice za oblik šećer ¼ l slatkog vrhnja Maslac, žutanjci i 75. Vucetic_Kuharica (bib:p.145)ja Maslac, žutanjci i šećer se dobro miješa, poslije se doda ribana 76. Vucetic_Kuharica (bib:p.145) 4 bjelanjka metne se šećer i samljeveni orasi. Ta masa dade se u nam 77. Vucetic_Kuharica (bib:p.146)ca Maslac, žutanjci i šećer se miješaju dok je pjenasto. Poslije se 78. Vucetic_Kuharica (bib:p.146)ešani maslac metne se šećer, jaja, žutanjci i miješa se dalje, dok 79. Vucetic_Kuharica (bib:p.146)uma snijeg Žutanjci i šećer se dobro miješaju, poslije se dodaju bad 80. Vucetic_Kuharica (bib:p.146)ljenih badema Maslac, šećer i žutanjci dugo se miješaju. Poslije se 81. Vucetic_Kuharica (bib:p.147)eg Maslac, žutanjci i šećer se dobro miješa. Medjutim se žemlje nam 82. Vucetic_Kuharica (bib:p.147)snijeg od bjelanjka i šećer. Oblik od pudinga se namaže i posipa mrv 83. Vucetic_Kuharica (bib:p.147)čvrsti snijeg dade se šećer, žutanjci, rastopljena čokolada i pasir 84. Vucetic_Kuharica (bib:p.148)čvrsti snijeg doda se šećer i pekmez od malina. Sve se dobro izmiješ 85. Vucetic_Kuharica (bib:p.148)a vanilija Žutanjke i šećer izmiješaj, dodaj pomalo mlijeko i komadi 86. Vucetic_Kuharica (bib:p.149)ijeg dade se prosijam šećer, pečene pasirane jabuke i pekmez. To se 87. Vucetic_Kuharica (bib:p.150)gore oprane trešnje i šećer. Dalje se postupa kao i kod savijače od 88. Vucetic_Kuharica (bib:p.150)ane bobe od groždja i šećer. Tijesto se savije, namaže, dade u tepsi 89. Vucetic_Kuharica (bib:p.151)ćim nadjevom: Maslac, šećer i žutanjci se miješaju dok je pjenasto, 90. Vucetic_Kuharica (bib:p.151)ćim nadjevom: Maslac, šećer i žutanjci se dobro miješaju. Poslije s 91. Vucetic_Kuharica (bib:p.152)aže nadjevom: Maslac, šećer i žutanjak se miješaju, doda se ribana 92. Vucetic_Kuharica (bib:p.152)se miješaju žutanjci, šećer, doda malo tučeno vrhnje i izmiješa se 93. Vucetic_Kuharica (bib:p.154)rom. Krema: žutanjci, šećer, vanilija, brašno i mlijeko izmiješaju 94. Vucetic_Kuharica (bib:p.156)rašnom drobi, doda se šećer, fino kosane korice od limune, jaje, vrhn 95. Vucetic_Kuharica (bib:p.157)g, u koji se izmiješa šećer, kosani orasi, malo soka i korice od limu 96. Vucetic_Kuharica (bib:p.157)ći nadjev: Žutanjci i šećer se dobro miješaju. Poslije se doda fino 97. Vucetic_Kuharica (bib:p.157) nadjevom: Žutanjci i šećer se miješaju, doda se fino kosana korica 98. Vucetic_Kuharica (bib:p.158)dkg šećera Žutanjci i šećer se miješaju. Poslije se dodaju ribani ba 99. Vucetic_Kuharica (bib:p.158) posipanje Žutanjci i šećer se dobro miješaju. Poslije se doda riban 100. Vucetic_Kuharica (bib:p.159)peru i dadu u vodu i šećer kuhati, da jednom uzavriju. Ribizl se pov Bibliografija rezultataAugust Šenoa [1885], Sabrane pripoviesti (Matica hrvatska, Zagreb), 431 pp. [broj pojavnica] [SenoaA_Pripoviesti].Ante Kovačić [1888], U registraturi (Bulaja naklada, 1999., Zagreb), 215 pp. [broj pojavnica] [Kovacic_U_registraturi]. Hermina Tomić [1896], Ljubav i sjaj. Igrokaz u tri čina (Matica hrvatska, Zagreb), 132 pp. [broj pojavnica] [TomicH_Ljubav]. Ante Tresić-Pavičić [1903], Valovi misli i čuvstava: pjesme (Naklada "Matice hrvatske", Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [TresicPavicic_Valovi]. Josip Šilović [1913], Uzroci zločina (Matica hrvatska, Zagreb), 164 pp. [broj pojavnica] [Silovic_Uzroci_zlocina]. Viktor Car Emin [1913], Iza plime (Matica hrvatska, Zagreb), 299 pp. [broj pojavnica] [Emin_Iza_plime]. Viktor Car Emin [1917], Starci (Društvo hrvatskih književnika, Zagreb), 179 pp. [broj pojavnica] [Car-Emin_Starci]. Josip Kosor [1925], Miris zemlje i mora. Predratne pripovijesti (Matica hrvatska, Zagreb), 153 pp. [broj pojavnica] [Kosor_Miris_zemlje]. August Cesarec [1926], Za novim putem. Novele (Matica hrvatska, Zagreb), 194 pp. [broj pojavnica] [Cesarec_Za_novim_putem]. Vladimir Nazor [1927], Priče s ostrva, iz grada i sa planine (Matica hrvatska, Zagreb), 245 pp. [broj pojavnica] [Nazor_Price_s_ostrva]. Miroslav Krleža [1932], Povratak Filipa Latinovicza (Večernji list, Zagreb, 2004), 258 pp. [broj pojavnica] [Krleza_Povratak]. Antun Bonifačić [1935], Krv majke zemlje (Matica hrvatska, Zagreb), 192 pp. [broj pojavnica] [Bonifacic_Krv_majke_zemlje]. Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
1 2 3 4 5 6 7 Prikaži sve pojavnice (Učitavanje će trajati malo duže) Pritisnite ovdje za izvješće Konkordancije
|