Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa |
naslovnica | Riznica | dokumentacija | |
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
73. PUDING OD BJELANJKA. 6 bjelanjaka 8 dkg šećera 10 dkg malinovog pekmeza U čvrsti snijeg doda se šećer i pekmez od malina. Sve se dobro izmiješa, dade u namazani oblik i kuha u pari 10 minuta. PRELIVI ZA TJESTENINE. (Chaudeáux) 74. PRELIV OD MLIJEKA. 4 žutanjka 4 žlice šećera ½ l mlijeka vanilija Žutanjke i šećer izmiješaj, dodaj pomalo mlijeko i komadić vanilije. Tuče se na vatri, dok zakuha, a onda se još malo tuče i prelije na kolač. 75. PRELIV OD VINA. 4 žutanjka 4 žlice šećera 2 dl vina 1 dl vode Pravi se kao i preliv od mlijeka br. 74. 76. PRELIV OD PUNČA. 3 cijela jaja 1 dkg šećera 3 dl hladnog čaja 3 žlice ruma sok od limune sok od narandže Sve se izmiješa i tuče na vatri dok zakipi.
4 žutanjka 4 žlice šećera 3 dl mlijeka vanilije 1 dl kave Pravi se kao pod brojem 74. 78. PRELIV OD NARANDŽE. 4 žutanjka 15 dkg šećera ⅛ 1 vina sok od 3 narandže korice od narandže Pravi se kao pod brojem 76. 79. PRELIV OD BJELANJKA. 6 bjelanjka 10 dkg šećera od vanilije
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica]. |