Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
  Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa   English
   naslovnica |  Riznica |  dokumentacija |   
Bibliografski kriteriji: nijedan (Svi dokumenti dokument/dokumenti)
Ograničenja pretraživanja: šećer

Pretraživanjem je pronađeno ovoliko pojavnica: 670

Još rezultata pretraživanja (skupina pojavnica po 100)
1 2 3 4 5 6 7

Prikaži sve pojavnice (Neko će vrijeme biti potrebno da se učita)

Pritisnite ovdje za izvješće Konkordancije

Pojavnice 1-100:

1. SenoaA_Pripoviesti (bib:p.28)dje su ljudi spremali šećer u magazin, i tako vazdan sami sebi na led
2. SenoaA_Pripoviesti (bib:p.79)jahu prazne. Papir za šećer bijaše izpunjen slamom, boce za rakiju,
3. Kovacic_U_regis... (bib:p.na) da izmjenjuješ med i šećer, biserje i drago kamenje, ružice crvene
4. TomicH_Ljubav (bib:p.85)moraš uzeti. (Kapa liek na šećer.)Svaki sat 10 kapi. Milan. Uzet ću. Vand
5. TresicPavicic_V... (bib:p.147)i;Mogu tek pročistit šećer za živih nagone lake! Pjesniče, narodu
6. Silovic_Uzroci_... (bib:p.139)išom se tako unosi i šećer, kava, slanina, kobasice, duvan i sve dru
7. Emin_Iza_plime (bib:p.142)ljacima prodavao brašno, šećer, kavu i druge sitničarije. Davao je i na
8. Car-Emin_Starci (bib:p.62)ahne. Bartolu zape oko o šećer, što ga je žena izvana donijela. Proteg
9. Kosor_Miris_zemlje (bib:p.66)tu, koja je stavljala šećer na tase, zirnu kroz stakla na ulicu, a on
10. Cesarec_Za_nov... (bib:p.173)igurno je slatka kao šećer! Kao med! Prijedlog je poprimio sve oblik
11. Nazor_Price_s_... (bib:p.136)eljem, onda je med i šećer. Nisu zločesti ni oni drugi. Vidjet će
12. Krleza_Povratak (bib:p.197) se prevalila rakija i šećer se rasuo sa tanjurića, a Baločanskom se
13. Bonifacic_Krv_... (bib:p.14) na ocat, zaborave na šećer. Bio je pospan, i osjećao je, kako će d
14. Vucetic_Kuharica (bib:p.15)mo: mast, brašno, sol, šećer, kavu, čaj, rižu, ocat, ulje, krupicu,
15. Vucetic_Kuharica (bib:p.26)velikim glavama. Dobar šećer treba da je bijel, a kad ga u vodi rastop
16. Vucetic_Kuharica (bib:p.26)mo kristalni, a rjedje šećer u prahu. Za kavu i čaj treba uzeti kocka
17. Vucetic_Kuharica (bib:p.26)j treba uzeti kockasti šećer, a za konzerviranje voća u glavama.— S
18. Vucetic_Kuharica (bib:p.26)oća u glavama.— Sirovi šećer je žute boje, a upotrebljava se za pravl
19. Vucetic_Kuharica (bib:p.27)ak — najbolje u tučeni šećer. Lovorovo lišće je tim bolje, što je s
20. Vucetic_Kuharica (bib:p.63) na kojoj smo ispržili šećer, te se pirja uz neprestano polijevanje do
21. Vucetic_Kuharica (bib:p.73)tim se na masti isprži šećer, doda zelenja iz rasola, pa kad je malo p
22. Vucetic_Kuharica (bib:p.77)tim se na masti isprži šećer, pa kad je ovaj žut, doda se zelenje i l
23. Vucetic_Kuharica (bib:p.86)om. Na masti se zažuti šećer i zelenje, pa kad je malo ispečeno, dade
24. Vucetic_Kuharica (bib:p.97)ući i u njoj se zažuti šećer. Zelje se izreže na rezance, dade na mas
25. Vucetic_Kuharica (bib:p.97)ezance, dade na mast i šećer, soli i papri i uz pomalo dolijevanje vod
26. Vucetic_Kuharica (bib:p.97)t, na kojoj se zažutio šećer. Doda se fino kosanog zelenog peršina, d
27. Vucetic_Kuharica (bib:p.98)na. Na masti se isprži šećer, doda se fino kosani peršin i mrkvica, k
28. Vucetic_Kuharica (bib:p.98)st, na kojoj se zažuti šećer, zatim doda fino kosani peršin i onda se
29. Vucetic_Kuharica (bib:p.99)ica, malo vode, soli i šećer i pusti neka se kuha. U zimi, kad nema sv
30. Vucetic_Kuharica (bib:p.102)da se poslije maslac, šećer i sol te se kuha dok postane gusta umaka.
31. Vucetic_Kuharica (bib:p.104)ulja 1 žlica octa sol šećer Jabuke se ogule i izrežu na kriške. Med
32. Vucetic_Kuharica (bib:p.104)jutim se metne u vodu šećer i sok od limune pa kad voda zakipi, dodaj
33. Vucetic_Kuharica (bib:p.107)u kojem smo rastopili šećer. 9. SALATA OD CRNE ROTKVICE. 2 crne rotkv
34. Vucetic_Kuharica (bib:p.111) kad zavrije. Doda se šećer i limunova korica. Paziti se mora, da ne
35. Vucetic_Kuharica (bib:p.112) izreže. Vino, voda i šećer se kuhaju sa koricom od limuna, a kad zak
36. Vucetic_Kuharica (bib:p.113)oda se kuhaju, dok se šećer iščisti, onda se unutra stave oprane i
37. Vucetic_Kuharica (bib:p.115)na kojoj smo ispržili šećer. Pokriveno se pirja, posipa brašnom, pa
38. Vucetic_Kuharica (bib:p.125)om, u koje smo dodali šećer i maslac, mijesi se kruh. Kad je dobro iz
39. Vucetic_Kuharica (bib:p.126)brašno, sol, mlijeko, šećer, rastopljeni maslac, žutanjci, jaje i kv
40. Vucetic_Kuharica (bib:p.127). U brašno, žutanjak, šećer, mlijeko, sol doda se korica od limuna i
41. Vucetic_Kuharica (bib:p.127) od limuna Žutanjci i šećer se dobro miješaju. Poslije se doda braš
42. Vucetic_Kuharica (bib:p.128)vasac, mlako mlijeko, šećer, jaja, fino kosane korice od limune i ras
43. Vucetic_Kuharica (bib:p.130)vi se maslac, doda se šećer, žutanjak, sol, dignuti kvasac i mlijeko
44. Vucetic_Kuharica (bib:p.130)vasac, sol, žutanjak, šećer, fino kosana korica od limuna, mijesi se
45. Vucetic_Kuharica (bib:p.131), izmrvi maslac, doda šećer, žutanjak, pjenica i mlijeko. Tijesto se
46. Vucetic_Kuharica (bib:p.132)peći. Nadjev: maslac, šećer, žutanjak se dobro miješaju. Poslije se
47. Vucetic_Kuharica (bib:p.132)ca od limune, cimet i šećer dobro se izmiješa sa rastopljenim maslac
48. Vucetic_Kuharica (bib:p.133)se drobi maslac, doda šećer, u mlijeku razmočena pjenica i fino kosa
49. Vucetic_Kuharica (bib:p.133)ce malo mlijeka cimet šećer 3 dkg maslaca bjelanjak kristalni šećer
50. Vucetic_Kuharica (bib:p.133)a bjelanjak kristalni šećer 5 dkg kosanih badema U brašno se izdrobi
51. Vucetic_Kuharica (bib:p.133), doda se 1 žutanjak, šećer, kiselo vrhnje i u mlijeku razmućena pje
52. Vucetic_Kuharica (bib:p.133) bjelanjak, kristalni šećer i oguljeno kosane mandule. Uštipci se sl
53. Vucetic_Kuharica (bib:p.133)aslaca cimeta Maslac, šećer, žutanjak i jaje se miješa dok je pjena
54. Vucetic_Kuharica (bib:p.135)eša maslac, žutanjci, šećer, dok je pjenasto, onda se doda mlijeko, r
55. Vucetic_Kuharica (bib:p.136)a za posipati Maslac, šećer i žutanjci se miješaju, dok je dobro pj
56. Vucetic_Kuharica (bib:p.136)ačno mlijeko, maslac, šećer i žutanjke. Tijesto se dobro tuče i pus
57. Vucetic_Kuharica (bib:p.136)žlica ruma ½ kg masti šećer za posipanje sok od malina Ugrijano braš
58. Vucetic_Kuharica (bib:p.137)oli, doda se mlijeko, šećer, žutanjci, rastopljeni maslac, dignuti k
59. Vucetic_Kuharica (bib:p.137)se miješaju žutanjci, šećer, vrhnje, fino kosane korice od limune, do
60. Vucetic_Kuharica (bib:p.138)ce 2 žlice šećera sol šećer cimet osmina litre mlijeka ½ kg šljiva
61. Vucetic_Kuharica (bib:p.138)½ kg trešanja Maslac, šećer i žutanjci se dobro dugo miješaju. Posl
62. Vucetic_Kuharica (bib:p.139)ju Maslac, žutanjci i šećer se miješaju, dok je pjenasto. Poslije se
63. Vucetic_Kuharica (bib:p.139)ju Maslac, žutanjci i šećer se dobro miješaju. Poslije se doda braš
64. Vucetic_Kuharica (bib:p.139)ćim nadjevom: maslac, šećer, žutanjci se miješaju dugo, poslije se
65. Vucetic_Kuharica (bib:p.141)eko stavi se maslac i šećer. Kad ono zakipi ukuhaju se rezanci, koji
66. Vucetic_Kuharica (bib:p.141). Žutanjci, mlijeko i šećer se pomiješaju, pa sa ovim prelivom preli
67. Vucetic_Kuharica (bib:p.141)ada se miješa maslac, šećer, žutanjci, pasirani sir i vrhnje. Doda s
68. Vucetic_Kuharica (bib:p.142)ce. K tomu se servira šećer, da si svatko može zasladiti po volji. 5
69. Vucetic_Kuharica (bib:p.143)jka U mlijeko se doda šećer i fino kosana korica od limuna. Kad mlije
70. Vucetic_Kuharica (bib:p.144)ce 2 tablice čokolade šećer za posipanje U mlijeko se stavi šećer,
71. Vucetic_Kuharica (bib:p.144)je U mlijeko se stavi šećer, oguljene na dugo rezani bademi, fino kos
72. Vucetic_Kuharica (bib:p.144)na U mlijeko se stavi šećer i ¼štapića vanilije. Medjutim se tuče
73. Vucetic_Kuharica (bib:p.145)g ¾ l mlijeka Maslac, šećer i žutanjci se dobro miješaju. Poslije s
74. Vucetic_Kuharica (bib:p.145)ast i mrvice za oblik šećer ¼ l slatkog vrhnja Maslac, žutanjci i
75. Vucetic_Kuharica (bib:p.145)ja Maslac, žutanjci i šećer se dobro miješa, poslije se doda ribana
76. Vucetic_Kuharica (bib:p.145) 4 bjelanjka metne se šećer i samljeveni orasi. Ta masa dade se u nam
77. Vucetic_Kuharica (bib:p.146)ca Maslac, žutanjci i šećer se miješaju dok je pjenasto. Poslije se
78. Vucetic_Kuharica (bib:p.146)ešani maslac metne se šećer, jaja, žutanjci i miješa se dalje, dok
79. Vucetic_Kuharica (bib:p.146)uma snijeg Žutanjci i šećer se dobro miješaju, poslije se dodaju bad
80. Vucetic_Kuharica (bib:p.146)ljenih badema Maslac, šećer i žutanjci dugo se miješaju. Poslije se
81. Vucetic_Kuharica (bib:p.147)eg Maslac, žutanjci i šećer se dobro miješa. Medjutim se žemlje nam
82. Vucetic_Kuharica (bib:p.147)snijeg od bjelanjka i šećer. Oblik od pudinga se namaže i posipa mrv
83. Vucetic_Kuharica (bib:p.147)čvrsti snijeg dade se šećer, žutanjci, rastopljena čokolada i pasir
84. Vucetic_Kuharica (bib:p.148)čvrsti snijeg doda se šećer i pekmez od malina. Sve se dobro izmiješ
85. Vucetic_Kuharica (bib:p.148)a vanilija Žutanjke i šećer izmiješaj, dodaj pomalo mlijeko i komadi
86. Vucetic_Kuharica (bib:p.149)ijeg dade se prosijam šećer, pečene pasirane jabuke i pekmez. To se
87. Vucetic_Kuharica (bib:p.150)gore oprane trešnje i šećer. Dalje se postupa kao i kod savijače od
88. Vucetic_Kuharica (bib:p.150)ane bobe od groždja i šećer. Tijesto se savije, namaže, dade u tepsi
89. Vucetic_Kuharica (bib:p.151)ćim nadjevom: Maslac, šećer i žutanjci se miješaju dok je pjenasto,
90. Vucetic_Kuharica (bib:p.151)ćim nadjevom: Maslac, šećer i žutanjci se dobro miješaju. Poslije s
91. Vucetic_Kuharica (bib:p.152)aže nadjevom: Maslac, šećer i žutanjak se miješaju, doda se ribana
92. Vucetic_Kuharica (bib:p.152)se miješaju žutanjci, šećer, doda malo tučeno vrhnje i izmiješa se
93. Vucetic_Kuharica (bib:p.154)rom. Krema: žutanjci, šećer, vanilija, brašno i mlijeko izmiješaju
94. Vucetic_Kuharica (bib:p.156)rašnom drobi, doda se šećer, fino kosane korice od limune, jaje, vrhn
95. Vucetic_Kuharica (bib:p.157)g, u koji se izmiješa šećer, kosani orasi, malo soka i korice od limu
96. Vucetic_Kuharica (bib:p.157)ći nadjev: Žutanjci i šećer se dobro miješaju. Poslije se doda fino
97. Vucetic_Kuharica (bib:p.157) nadjevom: Žutanjci i šećer se miješaju, doda se fino kosana korica
98. Vucetic_Kuharica (bib:p.158)dkg šećera Žutanjci i šećer se miješaju. Poslije se dodaju ribani ba
99. Vucetic_Kuharica (bib:p.158) posipanje Žutanjci i šećer se dobro miješaju. Poslije se doda riban
100. Vucetic_Kuharica (bib:p.159)peru i dadu u vodu i šećer kuhati, da jednom uzavriju. Ribizl se pov

Bibliografija rezultata

August Šenoa [1885], Sabrane pripoviesti (Matica hrvatska, Zagreb), 431 pp. [broj pojavnica] [SenoaA_Pripoviesti].

Ante Kovačić [1888], U registraturi (Bulaja naklada, 1999., Zagreb), 215 pp. [broj pojavnica] [Kovacic_U_registraturi].

Hermina Tomić [1896], Ljubav i sjaj. Igrokaz u tri čina (Matica hrvatska, Zagreb), 132 pp. [broj pojavnica] [TomicH_Ljubav].

Ante Tresić-Pavičić [1903], Valovi misli i čuvstava: pjesme (Naklada "Matice hrvatske", Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [TresicPavicic_Valovi].

Josip Šilović [1913], Uzroci zločina (Matica hrvatska, Zagreb), 164 pp. [broj pojavnica] [Silovic_Uzroci_zlocina].

Viktor Car Emin [1913], Iza plime (Matica hrvatska, Zagreb), 299 pp. [broj pojavnica] [Emin_Iza_plime].

Viktor Car Emin [1917], Starci (Društvo hrvatskih književnika, Zagreb), 179 pp. [broj pojavnica] [Car-Emin_Starci].

Josip Kosor [1925], Miris zemlje i mora. Predratne pripovijesti (Matica hrvatska, Zagreb), 153 pp. [broj pojavnica] [Kosor_Miris_zemlje].

August Cesarec [1926], Za novim putem. Novele (Matica hrvatska, Zagreb), 194 pp. [broj pojavnica] [Cesarec_Za_novim_putem].

Vladimir Nazor [1927], Priče s ostrva, iz grada i sa planine (Matica hrvatska, Zagreb), 245 pp. [broj pojavnica] [Nazor_Price_s_ostrva].

Miroslav Krleža [1932], Povratak Filipa Latinovicza (Večernji list, Zagreb, 2004), 258 pp. [broj pojavnica] [Krleza_Povratak].

Antun Bonifačić [1935], Krv majke zemlje (Matica hrvatska, Zagreb), 192 pp. [broj pojavnica] [Bonifacic_Krv_majke_zemlje].

Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].


Još rezultata pretraživanja skupina pojavnica po 100
1 2 3 4 5 6 7

Prikaži sve pojavnice (Učitavanje će trajati malo duže)

Pritisnite ovdje za izvješće Konkordancije


© 2006-2009 Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Powered by PhiloLogic
i doprinosi D. Ćavara