Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
  Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa   English
   naslovnica |  Riznica |  dokumentacija |   
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
page sljedećih

-- 110 --

17. SALATA OD ŠPARGE.

½ kg šparge

slana voda

½ dl ulja

1 dl octa

Šparga se očisti, opere, izreže u 2 cm duge komade i kuha u slanoj vodi. Ocijedi se, ohladi i polije octom i uljem.

18. SALATA OD CVJETAČE.

1 glavica cvjetače

slana voda

½ dl ulja

1 dl octa

Cvjetača se očisti od listova, opere i kuha u slanoj vodi, dok je mekana. Poslije se ocijedi i začini octom i uljem.

19. SALATA OD ZELENE PAPRIKE.

6 zelenih paprika

sol

½ dl ulja

½ dl octa

Zelena paprika se očisti od sjemenki i pofuri kipućom vodom. Poslije par minuta se izvadi, izreže na rezance, osoli i začini uljem i octom.

Ova se salata često miješa na ploške rezanom rajčicom i crvenim lukom.

20. SALATA OD CIKLE.

½ kg cikle

kumin

sol

ocat

Cikla se opere i kuha dok je mekana. Onda se oguli izreže u ploške, posipa se malo kumina, osoli i polije sa malo octa. Ovako priređena cikla može se spremiti u staklenke, pa se dulje vremena drži, da se ne pokvari.

21. SALATA OD KISELOG ZELJA.

¼ kg kiselog zelja izreže se na rezance, polije sa malo ulja, soli prema okusu i dade malo crvene paprike ili malo bijeloga papra.



page sljedećih


Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].

© 2006-2009 Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Powered by PhiloLogic
i doprinosi D. Ćavara