Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
  Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa   English
   naslovnica |  Riznica |  dokumentacija |   
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
paragraph prethodnih

paragraph sljedećih

Maslac, šećer i žutanjci se dobro miješaju. Poslije se doda brašno i snijeg. Od te mase prave se žličnjaci i stavljaju u šerpinju, u kojoj vrije ¾ l mlijeka. Šerpinja sa žličnjacima stavi se u pećnicu i peče dok je svjetlo žuto. Poslije se žličnjaci izvade na zdjelu i posipaju šećerom. Bolje je, ako se žličnjaci stave odmah u zdjelu, koja odolijeva vatri, i u istoj zdjeli serviraju.

paragraph prethodnih

paragraph sljedećih


Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].

© 2006-2009 Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Powered by PhiloLogic
i doprinosi D. Ćavara