Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
U ugrijano brašno metne se sol, dignuti kvasac, mlako mlijeko, šećer, jaja, fino kosane korice od limune i rastopljen maslac te se tuče tako dugo, dok se od žlice ljušti. Tijesto se pokrije, dade na toplo mjesto i pusti 1 sat dizati. Poslije se tanko razvalja, namaže nadjevom, savije, metne u namazanu tepsiju i pusti da se još ½ sata diže. Sada se jajetom namaže i polagano peče. Za nadjev se samljeveni mak kuha u mlijeku, dok je mekan, a onda se izmiješa sa svim pridodacima.
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
|