Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
  Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa   English
   naslovnica |  Riznica |  dokumentacija |   
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
paragraph prethodnih

paragraph sljedećih

Srnetina se pusti u rasolu 5 — 6 dana, onda se izvadi, očisti od kožica i nabode slaninom. Na masti se zažuti šećer i zelenje, pa kad je malo ispečeno, dade se gore srnetina i peče najprije u vlastitom soku, posipa se brašnom i zažuti. Poslije se dolijeva vinom i rasolom, te se pirja, dok je mekana. Umaka se pasira, doda se malo kosane korice od limune, sok od limune i kiselog vrhnja.

paragraph prethodnih

paragraph sljedećih


Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].

© 2006-2009 Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Powered by PhiloLogic
i doprinosi D. Ćavara