Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa |
naslovnica | Riznica | dokumentacija | |
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
Najprije se načini mayonaise kao pod brojem 18. Medjutim se krastavac, sardelica, luk i kapri fino košu i dodaju u mayonaise. U umaku se može umiješati 1 dkg kaviara. 25. UMAKA OD KISELIH KRASTAVACA. 2 kisela krastavca 2 sardelice 3 tvrdo kuhana žutanjka 1 žemlja 1 žlica senfa ½ dl ulja sol, papar 1 žlica kapri Krastavci, sardelice i žutanjci se fino košu, pasiraju se sa razmočenom žemljom. K tomu se doda senf, ulje, sol i papar i kosani kapri.
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica]. |