Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
  Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa   English
   naslovnica |  Riznica |  dokumentacija |   
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
page prethodnih

-- 105 --

Najprije se načini mayonaise kao pod brojem 18. Medjutim se krastavac, sardelica, luk i kapri fino košu i dodaju u mayonaise. U umaku se može umiješati 1 dkg kaviara.

25. UMAKA OD KISELIH KRASTAVACA.

2 kisela krastavca

2 sardelice

3 tvrdo kuhana žutanjka

1 žemlja

1 žlica senfa

½ dl ulja

sol, papar

1 žlica kapri

Krastavci, sardelice i žutanjci se fino košu, pasiraju se sa razmočenom žemljom. K tomu se doda senf, ulje, sol i papar i kosani kapri.



page prethodnih


Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].

© 2006-2009 Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Powered by PhiloLogic
i doprinosi D. Ćavara