Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
  Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa   English
   naslovnica |  Riznica |  dokumentacija |   
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
page prethodnih

page sljedećih

-- 181 --

i samljeveni lješnjaci, pa se ova tekuća smjesa ulijeva u papirnate kalupe i stavi na hladno mjesto, da se stisnu.

200. PLOŠKE OD NARANDŽE.

3 bjelanjka

30 dkg šećera

30 dkg badema

3 narandže

1 limun

umak čokolade

U bjelanjke umiješa se šećer i miješa sa sokom od jednog limuna ¾ sata. Međutim bademi se ogule, izrežu na sitne komade, kao i korica od narandže. To se izmiješa sa šećerom i od te smjese prave se na namazanu i posipanu tepsiju male ploške, koje se peku kod umjerene vatre. Kad su pečene i hladne, donja strana namaže se rastopljenom umak-čokoladom.



page prethodnih

page sljedećih


Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].

© 2006-2009 Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Powered by PhiloLogic
i doprinosi D. Ćavara