Dobro došli na stranice Hrvatskoga jezičnog korpusa |
naslovnica | Riznica | dokumentacija | |
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica].
i samljeveni lješnjaci, pa se ova tekuća smjesa ulijeva u papirnate kalupe i stavi na hladno mjesto, da se stisnu. 200. PLOŠKE OD NARANDŽE. 3 bjelanjka 30 dkg šećera 30 dkg badema 3 narandže 1 limun umak čokolade U bjelanjke umiješa se šećer i miješa sa sokom od jednog limuna ¾ sata. Međutim bademi se ogule, izrežu na sitne komade, kao i korica od narandže. To se izmiješa sa šećerom i od te smjese prave se na namazanu i posipanu tepsiju male ploške, koje se peku kod umjerene vatre. Kad su pečene i hladne, donja strana namaže se rastopljenom umak-čokoladom.
Mira Vučetić [1935], Kuharica zagrebačke domaćinske škole (Vlastita naklada, Zagreb), 228 pp. [broj pojavnica] [Vucetic_Kuharica]. |